Strejk!

Nu var det ju ett tag sen jag skrev mitt inlägg om att jag ville strejka, och plötsligt har det blivit verklighet. Alltså, jag ska ju inte strejka, men mina medsyrror i andra delar av landet lägger upp fötterna kl 12 idag.

Igår hörde jag en till mej närstående person tala om strejken som samhällsfarlig. Öh? (Framförallt är det, vad jag förstått, specialistsyrror inom ex narkos och röntgen som tagits ut först. Ingen akutvård berörs, det som ställs in är planerade operationer av typ hemorrojder och vårtor. Det är ju för hemskt!) Jag är väl inte rätt människa och bedöma det, men hur ska vi annars kunna göra våra röster hörda? Vi tillhör en yrkeskategori som ingen har lyssnat på sen vårt yrke kom till. Vi har i alla år krupit och fjäskat för överheten och gett max till patienter och vårdtagare, utan att få ett skit tillbaka. Hur ska vi annars kunna få uppmärksamhet om vi inte ens får strejka?

Arbetsgivarna har nu tillsatt en grupp som ska utreda om strejken är samhällsfarlig. Denna grupp ska sammanträda i eftermiddag, med påföljd att strejken antagligen skjuts framåt några timmar. Ett utmärkt sätt för arbetsgivarna att få opinionen på sin sida och skrämma upp allmänheten.

Stridsviljan bland sjuksköterskorna är enorm, jag vill bara påpeka detta. Och blir stridsåtgärderna på nåt vis ogiltigförklarade nu, då är vi väldigt många som inte är främmande för att lämna facket och starta en kampanj med massuppsägningar i hela landet.

Och då, mina vänner, kan jag tala om att det komma ta hus i helvete runt omkring på landets sjukhus. Aldrig har så många nämligen varit så villiga att vara samhällsfarliga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0