Mammakollektivet Gräsänkorna

Svägerskan (min brorsas fru alltså) och jag kamperar ihop i några dar. Det är vi och våra sammanlagt fyra barn, som i tillfällig avsaknad av pappor/makar lever i kollektiv. Och allt vad det innebär av skrapade knän, sandiga handdukar och storkok av köttfärssås.

Målet med våra dagar är att hålla blodsockernivån så jämn som möjligt på både oss och barnen, samt ordna med underhållning för barnen. Underhållningen ska helst vara så beskaffad att den ger en stunds andrum för oss mammor, så att vi kan läsa några rader ur en bok eller lyssna på en halv låt på podden.
Vi laddar alltså upp med frukt, saft, kex och mackor och åker till stranden. Där kan man spendera en god stund, och alla trivs. Skulle några syskon bli osams, så det finns det gott om utrymme för eventuella offer och retstickor att fly fältet en stund.

Dessutom är det skönt att slippa gå omkring och plocka upp grejer hemma i huset. I genomsnitt kan jag tänka mej att diskmaskinen går tre gånger om dan, köket torkas fem gånger och barn coachas i badrummet minst tre gånger. I övrigt tvättas tvätt, som hängs ut på tork och sedan får plockas in igen när det börjar regna. Och däremellan delar vi ut prinsess- och Mowgliplåster, asar cyklar i och ut ur garaget och grälar på barn som inte lyssnar på vad vi säger.

Sen gäller det att hitta på nån mat som alla gillar. En gillar inte fläskpannkaka, en annan hatar tjock korv och en tredje falukorv och den fjärde vägrar äta raggmunk. Det "krävs" tre sorters yoghurt, fil och müsli, tre sorters pålägg och ytterligare tillbehör i form av bostongurkor, oliver och rivna ostar.

Under semestern har samtliga barn vänt på dygnet ordentligt, med påföljd att de somnar ungefär 22.30. Vi som alltid värnat om vuxentiden på kvällen, börjar så smått slita vårt hår i brist på lugna kvällstimmar. Vi skulle så gärna vilja ha fyra tryggt snusade barnahuvuden på kuddarna klockan 21.00 i dag, men nej, antagligen inte.

På det hela taget har vi det förbaskat trevligt. Vi får några extra dagars umgänge, barnen har kompisgaranti och mammorna likaså. Och vädret, jajjemensan, det är också bra.
Nu ska vi titta på Ernst, och njuta av att det inte sitter nåra karlar här i soffan och klagar på att Ernst "är sååå jävla duktig". Vi kan bara sitta här och tycka att han är fiiin.

Kollektivet håller öppet tre dagar till, och mottager nya mammor under den tiden. Du bidrar endast med middagsmat, städning och glatt humör. Fritt utrymme att vara bitterfittig! Medtag bil och lådvin, vi har myggpinnar och snacks.

Kommentarer
Postat av: A

Skönt det måste vara att vara utan karl hemma

2008-07-29 @ 08:34:57
Postat av: Brossan

Jävla Ernst...skönt att höra att ni har det gott;0), missa nu inte bara Barnaby, han är oxå fin

2008-07-29 @ 20:41:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0